8 tipp, hogyan spórolhatunk elektromos robogóval

Manapság már számos módja van annak, hogy elektromos robogó használatával jelentős megtakarítást érjünk el.

1. Használjunk robogót rövid utazásokhoz

Az elektromos robogó környezetbarát, csendes, olcsó üzemeltetésű, könnyen vezethető, kényelmes, gyors, szórakoztató és praktikus rövid utazásokhoz. Ha egy olyan járművet keresünk, amellyel gyorsan és egyszerűen eljuthatunk a célállomásra, az elektromos robogó a tökéletes választás. Ideális az olyan rövid utazásokhoz, például a munkahelyre vagy a boltba való eljutáshoz. Ha ezeket az utakat autóval vagy tömegközlekedéssel tennénk meg, akkor több pénzt költenénk, ráadásul elektromos robogóval időt is spórolunk.

2. Vezessünk óvatosan

Az elektromos robogók gyorsak és mozgékonyak, de sérülést okozhatnak, ha nem vigyázunk. Ha óvatosan vezetünk, és elkerüljük a baleseteket, akkor nem kell aggódni a javítási költségek miatt sem.

De hogyan vezethetünk óvatosabban?

Viseljünk sisakot:

A sisak védelmet nyújt a fej sérülései ellen baleset esetén.

Kövessük a közlekedési szabályokat:

Tartsuk be a sebességkorlátozást, és adjuk meg az elsőbbséget a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak.

Figyeljünk környezetünkre!

Figyeljünk a forgalomra, a gyalogosokra és a kerékpárosokra, ugye ezt nem lehet elég sokszor elmondani. Feltételezzük azt, hogy nem vesznek észre minket, így előre gondolkodással sok váratlan helyzet elkerülhető.

Ne vezessünk telefonálás vagy SMS-ezés közben

A figyelem elterelése balesetet okozhat. Sajnos még mindig rengeteg az ilyen sofőr.

Használjunk fényvisszaverő mellényt vagy ruhát gyenge fényviszonyok között

Ez segít a többi sofőröknek abban, hogy észrevegyenek minket. Sötétben rémületet okoz, ha az autó előtt felbukkan egy biciklis vagy egy motoros, akin nincs fényvisszaverő mellény, ráadásul balesetveszélyes is. Mindig legyen nálunk, és használjuk!

Ismerjük meg a robogója kezelőszerveit

Új robogó vásárlása esetén gyakorolni kell a fékezést és a kanyarodást, mielőtt forgalomba megyünk vele.

3. az elektromos robogó karbantartása

A karbantartás segít megelőzni a meghibásodásokat, amelyek balesetekhez vezethetnek. A hibás fékek, a kopott gumiabroncsok és a laza alkatrészek mind balesetveszélyt jelentenek. Ugyanígy, a karbantartás segít megőrizni a robogó teljesítményét is. A tiszta akkumulátor, a jól beállított motor és a kenhető alkatrészek mind hozzájárulnak a robogó hatékonyabb üzemeltetéséhez.

A robogó élettartamának meghosszabbítása is fontos szempont. A rozsdásodás és a korrózió megelőzése, a kopott alkatrészek cseréje és a robogó száraz és hűvös helyen történő tárolása mind hozzájárul a jármű hosszabb élettartamához.

4. használt robogó vásárlása

Ha nem engedheti meg magának egy új vásárlását, akkor fontolja meg használt robogó vásárlását. Sok jó állapotban lévő használt robogó kapható kedvező áron. Természetesen ugyanúgy, mint sok más használt termék esetében alaposan körül kell járni egy ilyen vásárlást, elkerülve a későbbi bosszankodást.

5. ingyenes töltési állomások

Sok városban ingyenes töltési állomások állnak rendelkezésre az elektromos robogók számára. Használja ezeket az állomásokat a robogó feltöltéséhez, és ne fizessen a töltésért. A nagy cégek rég rájöttek arra, hogy ezt a vásárlói réteget megszólíthatják azzal, ha ingyenes töltési lehetőséget ajánlanak. Név szerint említve a Lidl és a Penny Market parkolóiban lehet találkozni töltőpontokkal, valamint a Stop Shop hálózat magyarországi helyszínein.

6. Vásároljunk robogót szezonon kívül

A kereslet szezonon kívül alacsonyabb, így az ilyen járművek olcsóbbak. Jelentős kedvezményt is kaphatunk, ha a szezonon kívül vásárolunk elektromos robogót.

Miért? Szezonon kívül nagyobb a választék a robogókból, mivel a kereskedők igyekeznek megszabadulni a korábbi készleteiktől. Ez azt jelenti, hogy nagyobb eséllyel találjuk meg a hozzánk passzoló elektromos robogót. Szezonon kívül eleve kevesebb ember vásárol elektromos robogót, így kisebb a tömeg a boltokban és az utakon, ergo kényelmesebben is vásárolhatunk.

Daytona e-Viball elektromos robogó az elektroridernél
Daytona e-Viball elektromos robogó az elektroridernél

7. használjuk ki a kedvezményeket és a kuponokat

Online kereséskor láthatjuk, hogy számos webáruház kínál kedvezményeket és kuponokat elektromos robogókra. Érdemes a hírlevelekre is feliratkozunk, mert a kereskedők küldhetnek olyan hírleveleket, amelyben kedvezményeket és kuponokat kínálnak. Emellett, számos márkakereskedő a közösségi médiában is hirdeti a kedvezményeket és kuponokat.

8. Hasonlítsuk össze az árakat vásárlás előtt

Az árak összehasonlításával megtalálhatjuk a legjobb ár-érték arányú elektromos robogót. Manapság már sok ár-összehasonlító oldal létezik a világhálón, de a kereskedők weboldalain is tájékozódhatunk. Ha elolvassuk a hozzájuk kapcsolódó értékeléseket és véleményeket, teljes képet kaphatunk az adott kereskedőről.

Zöld Mobilitás Kft.

A Zöld Mobilitás Kft. 2020-ban alakult azzal a céllal, hogy megfizethető alternatívát kínáljon az elektromos közlekedés területén.

Elérhetőség

Hétfő-Péntek: 8-16
1037, Budapest Kunigunda útja 60
+36 30 3762646
(+36 30 erobogo)
info@elektromosrobogo.hu