Tromox Ukko elektromos motor

Tromox Ukko, egy If design díjas elektromos motor

A Tromox Ukko S nyerte 2022-ben az iF Design Award díjat. A Tromox Ukko S elektromos városi motort a nemzetközi szakemberekből álló 132 tagú zsűri 57 ország közel 11.000 indulója közül választotta győztesnek. Igaz nem elektromos robogó, de megéri bemutatni ezt a motort.

A tromox ukko története

A Tromox székhelye a gyönyörű és tradícionális Hangzhou városa. Már a helyszín predesztinálja a gyártót arra, hogy nemcsak jó motort, hanem szépet is gyártson. Ha megnézzük a képeket, ez nagyon is sikerült. Hangzhou ugyanis nem csak Zhejiang tartomány tartományi székhelye, hiszen a Tromox városa Kína hét ősi fővárosainak egyike, Marco Polo leírása alapján a világ legértékesebb és leglenyűgözőbb városa. A Nyugati tó (Xi Hu) környékén több, mint 60 védett kulturális műemlék található. Arról nem is beszélve, hogy Hangzhou városát micsoda teaültetvények veszik körül! Ezek után jogosan bízhattunk a kínai tervezők szépérzékében, melynek eredményeképpen születettek meg a gyártó dizájn díjas elektromos motorjai. 

AZ iF Design díj története

Az IF Design díjat 1953-ban alapították. Az iF ismertségét az egyedi, kiemelkedő design díjazása és a társadalmi, szociális elkötelezettsége hozta meg. iF Design díjat világszerte a kiváló design pecsétjeként ismerik. 

Az alapelvei:

  • felismerni, támogatni és promotálni a jó – szép design terveket és munkákat;
  • kialakítani a szépérzék iránti fogékonyságot a társadalomban;
  • segíteni a vállalkozásokat abban, hogy a designt beépítsék a hosszú távú stratégiájukba;
  • a design munka, mint professzionális foglalkozás iránti tudatosság kialakítása;
  • a design által a társadalom különböző közösségeinek összekapcsolása;
  • fiatalak desginerek támogatása, és egy olyan platform létrehozása, melyen megjelenhetnek munkáikkal.

Az évente kiadott iF Trend Report határozza meg a design területén az adott évben érvényesülő szempontokat. 

Mindezek alapján nagyon nagy szó, hogy a Tromox Ukko ki tudott emelkedni a mezőnyből 2022-ben.

Tromox Ukko - elektrorider
Tromox Ukko – elektrorider

A Tromox Ukko jellemzői

Már bemutattuk, hogy egy egészen egyedi és csúcstechnológiájú kialakítással rendelkezik. 

Az Ukko egy könnyű, nagy teljesítményű okos-motor, ráadásul elektromos. A teljes váz könnyű alumínium-ötvözetből készült, melyet 1.000.000+ alkalommal vetettek alá fáradásos töréstesztnek. Ez biztosítja a magas minőséget és a rugalmasságot.

A 8000 W-os csúcsteljesítménnyel rendelkező középen elhelyezett motornak köszönhetően az UKKO kiváló társ a városi és agglomerációs közlekedésben egyaránt. A kompakt méretnek köszönhetően a szűk kocsisorok között is kényelmesen elférünk, és a lámpánál biztosan elsőként fogunk elrajtolni.

Az okos rendszernek köszönhetően telefonunkon keresztül tudjuk ellenőrizni a motor legfőbb funkcióit.

Tromox Ukko - elektrorider
Tromox Ukko – elektrorider


A Tromox Ukko és Ukko S elektromos motorokat megtekintheted és kipróbálhatod az elektrorider budapesti bemutatótermében, vagy akár online is megvásárolhatod a webáruházunkban

Zöld Mobilitás Kft.

A Zöld Mobilitás Kft. 2020-ban alakult azzal a céllal, hogy megfizethető alternatívát kínáljon az elektromos közlekedés területén.

Elérhetőség

Hétfő-Péntek: 8-16
1037, Budapest Kunigunda útja 60
+36 30 3762646
(+36 30 erobogo)
info@elektromosrobogo.hu