Állami támogatás elektromos robogókra – 2021

Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára 2021.05.6-án tartott sajtótájékoztatóján elárulta, hogy a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében hamarosan újabb támogatás indul elektromos gépjármű vásárlására. A hírről a kormany.hu oldal is beszámolt.

A tavaly kiírt hasonló pályázat keretében 5+1 milliárd (túljelentkezés miatt kibővítették) forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak magánszemélyek, egyéni vállalkozók és jogi személyek egyaránt (elektromos robogóra nem természetes személyek pályázhattak). A támogatás iránt óriási volt az érdeklődés, aminek köszönhetően kevesebb mint 35 óra alatt kimerült a rendelkezésre álló keret. Ez nem is csoda, hisz 55 %-os állami támogatással lehetett elektromos autóhoz és robogóhoz jutni. Például egy Kft. az 1 millió forintos elektromos robogót, kevesebb mint nettó 355.000 forintból megvásárolta.

allami tamogats elektromos robogó

Az ElektroBiker által forgalmazott motorok már tavaly is megfeleltek a pályázati kiírásnak

Sajnos még csupán találgatások mintsem konkrétumok ismertek a kiírás részleteivel kapcsolatban, de az már biztos, hogy az idei évben még nagyobb érdeklődés övezi a támogatást, hisz azok mellé, akik tavaly lecsúsztak a pályázat beadásával újabb érdeklődők társultak. Tehát gyorsnak kell lennie annak, aki idén állami támogatással szeretne elektromos robogót, vagy motort vásárolni.

Az ElektroBiker figyelemmel kiséri a fejleményeket, és amint megbízható információ lát napvilágot, tájékoztatjuk az érdeklődőket hírlevél formájában. Érdemes feliratkozni a hírlevélre, mert a pályázat megnyitását megelőzően kiküldünk egy PÁLYÁZATI KISOKOST ÉS ÚTMUTATÓT is.

JELENTKEZZ HÍRLEVÉLRE, HOGY ELSŐKÉNT KAPJ ÉRTESÍTÉST!

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen  is az igazi elektromos motorozás élménye látogass meg minket bemutatótermünkben, ahol ki tudod próbálni az általunk forgalmazott modelleket.

Zöld Mobilitás Kft.

A Zöld Mobilitás Kft. 2020-ban alakult azzal a céllal, hogy megfizethető alternatívát kínáljon az elektromos közlekedés területén.

Elérhetőség

Hétfő-Péntek: 8-16
1037, Budapest Kunigunda útja 60
+36 30 3762646
(+36 30 erobogo)
info@elektromosrobogo.hu